sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Laskeutuminen uuteen ympäristöön




             LASKEUTUMINEN UUTEEN YMPÄRISTÖÖN


lauma päivälevolla

Täällä nyt sitten, kuusi kokonaista viikkoa. Katson ympärilleni ja nään niin kauniin maiseman. Lauman hevosia, jotka elää virikkeellisessä elinympäristössä niin levollisina yhdessä. Koko tontti on aidattu hevosten käyttöön ja ihmiset kulkevat lähestulkoo kaikkialla hevosten ympäröimänä. Talo on todella kaunis, etenkin sisällä sisustus on luova ja idyllinen. Huone jonka sain täällä oloni ajaksi käyttöön hurmani minut täysin! Pieni kauniisti sisutettu huone, josta pääsee suoraa hevosten tarhaan. Monesti hevoset hengailevat suoraa huoneeni ulko-oven takana, koska siitä löytyy yksi varjopaikoista. Unelma huone hevosihmiselle.
Ensimmäisen viikon aikana täällä oli myös PHA.n (project happy athlete) kulutuskurssi, johon pääsin osallistumaan. Kurssilla käytiin yleisesti läpi hevosta eläimenä, sen käyttäymistä ja miten voimme positiivisella vahvistamisella vahvistaa tiettyjä käytöksiä ja esimeriksi kouluttaa hevosille toivottuja, ihan arkeenkin liittyviä juttuja. Kurssilla oli kiva päästä itsekkin tekemään harjotteita hevosten kanssa. En juurikaan oman hevoseni kanssa tee mitään klikkeri koulutuksia, vaikka muuten kyllä käytän ruokapalkkaa milloin mitäkin yhdessä teemme. Hevoset on mielettömän viisaita eläimiä ja niittä on kyky ratkoa haasteita. Lähtökohtaisesti hevonen joka elää ihmisen kanssa, on hyvin halukas touhuamaan tämän tyyppisiä harjoitteita. Sellaisia missä se saa itse ratkoa, se saa positiivista palautetta ja itseluottamusta kasvattavia kehuja jokaisesta yrityksestä.

Jennifel tuli ensimmäisenä hevosena luokseni

Ensimmäisen viikon aikana tutustuin siis uuteen ympäristöön, useaan uuteen ihmiseen, harjoitin kielitaitoja ja nautin lähes +40 asteen lämmöstä. Yksi ihan parhaita juttuja on täällä Pian tekemät ruuuat. Hän on ihan mestari kokki! Kurssin ajan söimme vain kasvisruokaa, mikä oli todella nautinnollista. Niin fresh ja ravitseva vaihtoehto näihin super lämpimiin päiviin.
Kävimme kurssilaisten kanssa yhtenä päivänä Espanjan puolella syömässä. Joelle joka ylitettiin ei ole kun muutama kilometri.
Kurssin aikana kävimme muutaman kerran meditoimassa iltahämärässä hevosten joukossa, kirkkaan tähtitaivaan alla. Aloitin myös itse useamman aamun joogaamalla/kehonhuololla. Ihana kun aurinko rupeaa vähitellen nousta ja lämmittää kehoa. Mieli lepää täällä rauhassa.Rauhallisten meditointi sessioiden lisäksi kävimme välillä myös kävelyllä täällä hieman erilaisessa ympäristössä. Ihania illanviettoja yhdessä, hevosten kanssa oppimista ja rentoa olemista. 

Zara tuli sanomaan hei uudelle ihmiselle
Espanjaan menossa
Hakita sai ensimmäisen halin
Espanjan puolella syömässä


Ninan kanssa aamulenkillä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti