sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Meditointia, lenkkeilyä ja joogaa


                 MEDITOINTIA, LENKKEILYÄ ja JOOGAA

Olen todella onnellinen että täällä minulla on ollut paljon aikaa myös itselleni, tallihommien lisäksi. Olen todella sen tarpeessa, kovan työvuoden jälkeen. Olen päässyt täällä toteuttamaan tosissaan niitä osa-aluita, mistä elämässä nautin suuresti. Ne ovat edesauttaneet hyvinvointiani ja viihtymistäni täällä. Saanut myös miettimään että mitä sitä omalta elämältään haluaa tämän jälkeen, kun ovia on suljettu ja uusia on tarkoitus avata. Joskus sitä tarvitsee lähteä kauas, jotta näkee lähelle. Olemme käyneet yhdessä katsomassa kauniita paikkoja, kuten eräänä päivänä kävimme picnikillä joen rannassa, joka oli todella kaunis, aika koskematon paikka. Siellä oli kirkas vesi, kalat hyppivät ilmaan vedestä, sorsat uivat yhdessä, vesi virtasi joessa olevasta putouksesta joka oli mielettömän rauhaisa voimakkaasta virrastaan huolimatta. Siellä oli myös ihania vanhoja raunioita, jotka olivat jääneet veden keskelle. Toinen mikä jäänyt mieleen oli kun kävimme katsomassa Monte Gordossa rantaa.

Monena aamuna herätessäni olen hevosten hoitamisen jälkeen pysähtynyt hengittämään ja nauttimaan hetkestä. Usein venyttelen tai joogailen pari tuntia, sillä lähtee päivä ihanasti käyntiin kun kehossa virtaa ja mieli vapautuu kaikelta stressiltä. Toinen mikä todella sopii minulle mielen ja kehon virkistäytymisen suhteen on kävely luonnossa.Täällä riittää paljon vaellus reittejä. Hiljainen luonto antaa sijaa omille ajatuksille ja keho nauttii liikkumisen vapaudesta. Täällä luonto on tosin karua, pahtavan kuumuuden takia, mutta silti niin kaunista ja virkistävää erilaisuutensa puolesta. Todella lämpimät päivät pakottavat kantamaan vettä mukana, onneksi tuuli helpottaa helteen keskellä.
Iltaisin olen tykännyt nauttia tähtitaivaan alla meditoinnista tai vaan hengailusta. Useimmiten hevosten keskellä. Täällä tähtitaivas on todella kirkas ja myös milkyway on mahdollista nähdä selkeästi. Siihen mukaan rauhaisaa musiikkia niin mieli todella rentoutuu päivän touhujen jälkeen ja antaa sijaa omille ajatuksille ja niiden vapauttamiselle. Laumassa on useita yksilöitä jotka tulevat luokse kun istun heidän tarhassan, mutta yksi hevosista, Jennifer on kokenut kutsua tulla kanssani hetkeen, olemaan yhdessä läsnä. Hän painaa turvan kasvojani vasten ja hengittää syvään. Siihen hän jää vierelle hengittelemään ja rentouttaa kehonsa. Välillä hän ihan vaappuu, kun löytyy oikein rento tila. Tuollaisten yhteyksien kokeminen hevosten kanssa on ainutlaatuista. Täällä on ollut mahdollisuus tähän kaikkeen vaikka joka päivä, ja olen siitä hyvin kiitollinen.


Aamun kauneus
Baby Lua


Jennifer


Paloma


lenkkipolun varrelta jokinäkymä









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti